HABER KÜLTÜR-SANAT 

HER ZAMANA AİT BİR HİKÂYE

Yapımını BKM’nin üstlendiği, Demet Akbağ’ın performansı ile Yılmaz Erdoğan’ın kalemini buluşturan ‘Aydınlıkevler’ adlı tiyatro oyunu, ekim ayında turneye çıkıyor. Yaz aylarındaki oyunların ardından yeniden çeşitli illerde sahnelenmeye hazırlanan ‘Aydınlıkevler’; Adana, Mersin, Antalya ve İzmir seyircisiyle buluşacak. Yoğun ilgi gören ve her oyun ayakta alkışlanan ‘Aydınlıkevler’, 2 Ekim’de Adana Çukurova Üniversitesi Açıkhava Tiyatrosu’nda, 3 Ekim’de Mersin Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Oyun bu tarihlerde Çukurovalı seyircilerin karşısına ilk kez çıkacak. Oyunun sonraki durakları 12 Ekim’de Antalya Açıkhava Tiyatrosu’nda ve 19 Ekim’de ise İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda Antalyalı ve İzmirli tiyatroseverler ile buluşacak.

BABAANNE İLE TORUNU

Demet Akbağ’ın yanı sıra Salih Bademci, Burak Dakak ve Sinem Ünsal’ın performansları ile büyük övgü topladığı ‘Aydınlıkevler’; seyircileri 1970’li yılların atmosferi ile soğuk Ankara gecelerine taşıyacak ve bir yandan da dünyanın herhangi bir yerinde, herhangi bir mahallede, herhangi bir babaanne ile torunun hayatından, zamansız ama ‘her zamana ait’ bir hikâye anlatacak.

Yönetmenliğini Serdar Biliş’in, proje yapımcılığını Nisan Ceren Özerten’in üstlendiği, Cem Yılmazer imzalı sahne tasarımı ve Tuluğ Tırpan’ın orijinal bestelerinin yanı sıra Mustafa Olgan’ın canlı müzikleri ile de beğeni toplayan ‘Aydınlıkevler’in kadrosunda genç kuşağın yetenekli ve sevilen oyuncuları Sevda Baş, Nebi Tolga Yılmaz, Barkın Sarp, Ömer Güneş, Kiraz Tosun’un yanı sıra, usta oyuncu Caner Alkaya da yer alıyor.

OYUNUN KONUSU

Zühre, torunu Ayhan’ın Ankara’da lisede okuması için zamanın ve aile bütçesinin yoklukları ile mücadele etmektedir. Mahallenin ressamı Selim ise mahallenin güzeli Sülün’e kara sevdalıdır! ABD’nin ambargosu altındaki ülkenin bu küçük mahallesindeki inşaat alanı bir gün bir duvar ile örülür. Ardından, mahallede camlardan içeri birer kurşun gibi küçük toplar girmeye başlar… Ve olaylar, Zühre’nin ABD’ye savaş açmasına kadar uzanır…

OYUN TAKVİMİ

– TARİH: 2 Ekim Pazartesi… SAAT: 21.00… YER: Adana Çukurova Üniversitesi Açıkhava Tiyatrosu

– TARİH: 3 Ekim Salı… SAAT: 21.00… YER: Mersin Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi

– TARİH: 12 Ekim Perşembe… SAAT: 21.00… YER: Antalya Açıkhava Tiyatrosu

– TARİH: 19 Ekim Perşembe… SAAT: 21.00… YER: İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

Bu yazıya yorum yapamıyorsanızlütfen Facebook hesabınıza giriş yapınız
Paylaş:

Benzer yazılar